Ik zei mijn baan niet op om mijn droom na te jagen. Het ging vooral om de ruimte voor andere mogelijkheden. En hé, dat bleek achteraf nog helemaal niet zo’n slechte keuze.

Ik speelde al langer met de gedachte om iets voor mezelf te beginnen. Ik had al wel een eigen bedrijfje dat ooit uit pure noodzaak was geboren, maar vervolgens voornamelijk als slapende onderneming door het leven ging. Ik koos weer voor de zekerheid van een vaste baan en kwam er vervolgens toch weer achter dat dat niet meer bij me paste. Zo ook toen.

Heel veel vraagtekens

Tijd voor verandering. Ik trok de stoute schoenen aan en deed menig mens om me

heen verbazen. Ik nam ontslag. Het resultaat? Heel veel vraagtekens. Shit. Wat nu? Snel weer aan de bak ja. Maar hoe, en wat? Weer zo ongeveer hetzelfde? Of iets compleet anders? Geen idee.

Hoewel de veelal leuke en leerzame jobs, vroeg ik me telkens af: ‘Is dit het nou?’ Ik besefte me dat ik eigenlijk al jaren op zoek was naar de ideale baan en die welbekende ‘passie’. Eigenlijk vond ik alles wel leuk en interessant, waardoor ik in mijn enthousiasme te snel ja zei. Nu was het moment om niet weer in die valkuil te stappen.

Wat maakt me blij?

Begin 2021 ging ik er eens echt werk van maken. Ik stelde me niet de vraag: ‘Wat moet ik nou?’ maar ‘Wat maakt me blij?’ en ‘Hoe zie ik het graag?’ Het liefst bleef ik dicht bij mezelf: plannen, organiseren en regelen, maar ook schrijven en creatief of strategisch meedenken. Dat zijn de dingen die ik graag doe. En waar ik goed in ben. Grip op mijn eigen agenda was ook gewenst ;-).

Hoe dan?!

En toen stuitte ik op de term virtual assistant. Een wat? Een virtuele assistent, ook wel VA, is iemand die drukke ondernemers op afstand (virtueel) helpt met het runnen van zijn/haar bedrijf. Mijn interesse was gewekt. Ik raakte geïnspireerd door mensen uit het vak en potentiële opdrachtgevers. Dit was het beroep waarin al mijn wensen samenvielen! Het leuke ook is dat geen enkele VA hetzelfde is. Ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. En voorkeuren voor wat betreft branche en opdrachtgevers. En zo ook ik.

Ik tackel jouw to-do’s

Ik volgde de onlinetraining ‘Start een succesvolle business als virtual assistant’ en richtte medio 2021 mijn eigen onderneming ‘Tackled’ op waarbij ik creatieve ondernemers en zzp’ers ondersteun op het gebied van tekst & communicatie, projectmanagement en officesupport. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en ben trots op het pad dat ik heb bewandeld en de keuzes die ik daarin heb gemaakt!